Rejseliv / Estland / Første dag hos det estiske folk

Første dag hos det estiske folk

D.11/4-2008
 
Pengene er vekslet, taskerne er pakket og vi er klar til at tage afsted. Toget kører kl. 09.43 fra Kolding mod Københavns Lufthavn. Vi har været heldige og få pladserne aller bagerst i vognen, så det er kun Lonnie og mig der sidder der. Vi får tiden til at gå med at kigge ud af vinduet, spille kort og genere de sure mænd der sidder foran. Ih altså man må heller ingenting i de kedelige tog.
Vi ankommer til Københavns Lufthavn Termainal 3 og tjekker ind efter lidt forvirring med personalet. Og igennem sikkerhedskontrollen det går UDEN at bippe, juhuu. Nu skal vi så bare have tiden til at gå indtil vi skal boarde kl. 14.30. Vi shopper selvfølgelig i tax-free, spiser is, tager billeder af den lille havfrue og dangler rundt blandt de mange rejsende.
 
Tallinna Lennujaam - så er vi der endelig, efter halvanden times rejsen over skyerne i det flotteste skær af solen. Nu gælder det bare om at finde ud af lufthavnen og hent til hotellet. Vi har faktisk ingen anelse om hvilken vej vi skal, men vi ser et busskilt og en bunke andre turister og stiller os i kø for at komme med den bus. Vi møder nogle andre danskere der også skal ind til byen, så under busturen kigger vi efter hinandens hoteller. Parret skal bo på Radisson og kommer først af, vi aner stadig ikke hvor vi skal hen, men jeg, ser noget der ligner vores hotel og siger til Lonnie at vi skal af nu og vi skynder os, selvom chaufføren har lukket dørene kommer vi af. Det viser sig så, at Line havde set det forkerte hotel :o) Men til mit forsvar så hedder de næsten det samme: Tallink City Hotel og Tallink Spa and Conference Hotel. Receptionisten giver os et kort og tegner vejen til det rigtig hotel. Vi finder nemt derhen og får tjekket ind, fundet værelset og slappet lidt inden turen går ud i Tallinns gader og jagten på mad går i gang.
 
Som nabo til vores hotel ligger noget der ligner en nedlagt koncerthal eller noget andet øde. Vi går op af trapperne og ser en flot udsigt over havnen, desværre er solen lige gået ned, så vi gik glip af hvad der kunne have været den fedeste solnedgang over havet. Vi er på udkig efter et sted at få aftensmad, så vi går ned i de små gader i den gamle bydel, det er rigtig hyggeligt og vi finder en lokal restaurant, Ulvi Köök, som vi går ind på. Der e rikke så mange andre end os derinde, men stemningen er rigtig hyggelig og servetricen har en flot dragt/kjole på. Vi bestiller noget lækkert mad OG dessert - begge dele smagte rigtig godt. Det lidt morsomme er, at da vi fik vores drikkevarer, havde hun puttet et gult og grønt sugerør i, næsten som om vi var børn.
 
Vi går gennem den gamle bydel hjem og slapper af på hotellet efter en laaang dag.
 
Line Bahr | - Danmark