Rejseliv / Berlintur oktober 2007 / Sidste dag - Farvel Berlin

Sidste dag - Farvel Berlin

Mandag d. 8/10-2007
Så blev det hjemrejse dag, vi skal tjekke ud senest kl. 10, så vi står igen op kl. 8.30 og pakker lidt og spiser morgenmad, tjekker ud og tager bagagen med, selvom de har et opbevaringsrum som vi kunne stille det, men så ville vi være tvunget til at komme tilbage og bruge ekstra tid på det, så det vil vi ikke. Vi ville lige kigge ind i et center, der ligger lige ved siden af hotellet, men finder ud af at det ikke rigtig er noget, så vi hopper på S-bahn/U-bahn og ved ikke rigtig hvad vi skal. Efter lidt gåen frem og tilbage og køren med-bahn/U-bahn, så finder vi et andet center, der hedder Alexa og ligger på Alexanderplatz. Det er et stort center, det minder lidt om Kolding Storcenter, det er bare på 4 etager. Så vi går lidt rundt og køber et stykke brød til frokost og bliver enige om at tage bussen ud til lufthavnen. TXL er lufthavnsbussen, som kører inden fra Mitte og ud til lufthavnen, jeg aner ikke hvor lang tid det tog, men det føltes som lidt lang tid. Vi kom ud til lufthavnen og fandt med lidt hjælp check-in skranken. Flyet var 20-30 min forsinket, men vi kom godt afsted og i Billund Lufthavn stod Tinas mor klar til at hente os, og kl. 16.50 var jeg hjemme i min lejlighed. Godt, at jeg har en fridag i morgen til at slappe af i, inden jeg skal på arbejde.
 
Alt i alt har det været en super skøn tur til Berlin og vi har oplevet alt det vi gerne ville plus lidt til, som vi slet ikke vidste var der. Generator (hotellet vi boede på) kan klart anbefales, hvis man lige mangler et sted at overnatte, det er ikke luksus, men man kan sagtens klare sig med det og til 231 kr. pr. nat, så tror jeg ikke man får det bedre. WelcomeCard er også en billig og nem måde at komme rundt i Berlin på, man skal bare gøre det gyldig ved første klip og så skal man bare have det på sig når man rejser rundt, det skal ikke bruges hver gang du stiger på, men fremvises på forlangende. Plus at man får rabathæftet med i prisen og man kan udnytte det mere end vi har gjort. Restauranterne Block House, Kartoffelkeller og Unsicht-Bar kan også nemt anbefales, det er tre gode, anderledes og forholdsvisbillige steder at spise.
 
S-bahn/U-bahn kortet er godt brugt og slidt for denne gang, men måske får jeg snart et nyt til en anden by et andet sted i verden.
 
HUSK at se billeder og links fra turen på de øvrige sider!
Line Bahr | - Danmark