Rejseliv / Rejsemuligheder / Hawaii

Hawaii

Baggrunden
Kunne det ikke v¿re fedt at sige, at man har v¿ret på Hawaii? Det synes jeg! Udover det, så har min familie jo et specielt forhold til hovedstaden Honolulu :o)
 
Her er lidt fakta om Hawaii
Hovedstad Honolulu
St¸rste by Honolulu
Areal
  · total
  · land
  · vand
  · andel vand
 
28.311 km²
16.635 km²
11.677 km²
41,2 %
Befolkning

1.275.194 (2005)                

Befolkningst¿thed

42,8 indb./km²

Tidszone UTC-10
 
Flaget
Hawaii
 
Sev¿rdigheder
Hawaii (Sandwich-¸erne), er USA's 50. stat, og omfatter st¸rstedelen af det arkipelag, som sammenfattet kaldes Hawaii ¸erne. Beliggende ca. 3.700 km (2.300 miles) sydvest for USA’s vestkyst i Stillehavet og er staten den sydligst beliggende i USA. Hawaii ¸erne består af otte ¸er, hvoraf en af dem er ubeboet. Så hvad bedre end at hoppe i klip klappere og badet¸j og så tage en lille ¸-rundtur.
 
Maui er den n¿stst¸rste af Hawaii ¸erne med et areal på 1883 km² og 139.800 indbyggere. De st¸rste byer på ¸en er Kahului, Wailuku, Lahaina og Kihei. Blandt de Hawaiis oprindelige indbyggere stammer ¸ens navn traditionelt fra halvguden Mâui, som if¸lge en legende h¿vede Hawaii¸erne op af havet. I dag kaldes ¸en desuden "Valley Isle" pga. den lange og meget frugtbare dals¿nkning mellem ¸ens to vulkaner.
 
Kahoʻolawe er den mindste af de 8 store vulkanske vestlige ¸er i ¸gruppen Hawaii der danner delstatenHawaii. Den befinder sig 11,2 km sydvest for Maui og syd¸st for Lana'i. ¨en er 18 km lang . Det samlede areal er på 115.595 km². ¨ens h¸jeste punkt er krateret Lua Makika, - h¸jdepunktet på Puʻu Moaulanui - som er 450 m over havet. Kahoʻolawe er relativt t¸r pga. at den lave ¸ ikke modtager s¿rlig meget nedb¸r fra de nord¸stlige passater og i ¸vrigt ligger i regnskyggen af Maui's 3055 m h¸je vulkan Haleakala. Der bor ingen permanente beboere på ¸en.
 
Oahu er den tredjest¸rste ¸ i Hawaii¸gruppen, USA, men har det st¸rste befolkningstal i staten Hawaii. Byen Honolulu og den amerikanske flådebase Pearl Harbor er beliggende på ¸en der er på cirka 1.570 kvadratkilometer.
 
Lana'i, Moloka'i, Kaua'i og Ni'ihau er der ingen information om, men de er helt sikekrt også et bes¸g v¿rd.
Line Bahr | - Danmark